Jag skriver en bok om en familj där föräldrarna misstänker att deras flicka förmodligen har autism, eller kanske ADHD. Hur de går från att undra varför ingenting fungerar på det sätt som de trodde det skulle fungera till att inse flickans svårigheter. Hur de ber om hjälp för att hon ska klara sina dagar i förskolan utan att bli fullständigt utmattad och hur de blir misstrodda och ifrågasatta från personal som bara ser den yta som flickan visar utåt.

Jag skriver om rädslorna att göra fel val, att leta efter metoder och strategier. Frustrationen över att inte kunna hjälpa sitt barn. Att inte orka, och att efter varje fall, ändå vara tvungen att resa sig upp och orka lite till. Bara lite till. Tills hjälpen kommer… Hjälpen som avgör om familjen ska överleva eller inte.

Tillägg, november 2018

Det första utkastet på manus är i stort sett klart. Nu väntar jag, eller det gör jag ju inte, för det går knappast att luta sig tillbaka och tro att det ska lösa sig av sig självt. Jag jobbar nu för att få till en mer fungerande skolgång än vad de senaste två åren har erbjudit, så att jag kan ta vid det redigeringsarbete som väntar.

 

11 reaktioner till “Bok

  1. Åh vill läsa din bok nu! Läste ditt utdrag och det var som skrivet om min flicka. Inte utan att jag blir ledsen för våra flickor och allt de får ta pga av oförstående omgivning

  2. Läste precis ditt inlägg och blev verkligen berörd! Jag har själv jobbat med barn som har autism och adhd och det är otroligt givande att få läsa från en förälders synvinkel. Ser fram emot boken ❤

    1. Tack.
      Utöver att jag tror att många säkert kan känna igen sig i det jag skriver så hoppas jag att den just kan bli en ingång för personal som ska möta dessa barn i att förstå vad som händer på andra sidan. Vad som sker när ingen ser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s