När storasyster är borta brukar vi passa på att ”utbilda” lillebror i filmer och karaktärer han annars inte får tillåtelse från henne att se. Det kan bero på att hon redan har sett sig mätt på dem så att hon vägrar se dem igen, eller att de enligt henne är för läskiga för att titta på.

Den här helgen har vi stiftat bekantskap med Emil i Lönneberga och Lejonkungen.

2 reaktioner till “När storasyster är borta…

  1. Det låter som en bra utbildning. Jag känner också igen. När mina barn var små tyckte dom mycket om sagan om ringen. Vi hade spelat in nånslags tecknad version, som de sen lekte utifrån. Men Gabriella bestämde alltid hur lekarna skulle vara, vem som skulle spela vilken figur, om dom sa på rätt sätt. Det kunde även vara andra rollspel. En semester tyckte hon helt plötsligt att lillebror skulle heta Pelle. Ingen fick kalla honom något annat och han själv ville ju ha sitt riktiga namn, men då blev hon arg.
    Lillebror och jag har haft otaliga egna bilturer och pratat om varför det var si och så osv. Och ibland ägnade vi oss åt helt andra diskussioner, men stunden var i alla fall hans, det var det viktiga.
    Nu kanske jag drog iväg väldigt långt från ditt inlägg 😀 Hoppas det var intressant ändå!
    Många kramar och tror jag förstår hur du har det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s