När man är flicka med perceptionskänsligheter är det inte uppskattat att borsta eller tvätta håret. Då kan det hända sig att man helt enkelt slipper borsta och kamma håret, mot att man vid hårtvätt har både schampoo och balsam och därefter ett balsam som inte ska sköljas ur i håret. Då kan det komma sig att det räcker med hårtvätt en gång i veckan utan att det blir några tovor.

Men, om man vägrar båda balsamkurerna och sen även borstningen efteråt så blir det lätt väldigt mycket tovor i ett ljust och tunt hår på en vecka. Att då låta sig bli kammad för att bli av med förstadiet av dreadlocks är en stor grej. Så stor så att man till och med blir mutad med ett nytt betalspel till ipaden för att det ska bli färdigt.

Och när kamningen slutligen är klar visar sig de stora svårigheterna med att välja istället och så kan man få ett utbrott över det istället, bara för att man behövt anstränga sig så länge för att bli av med tovorna.

Men det gick det med. Hade aldrig funkat för ett år sen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s